St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day

 ”Everyone is Irish on St. Patrick’s Day!”

D. 17. marts fejrer vi St. Patrick’s Day, irernes nationaldag, sammen med millioner af mennesker verden over. Som mottoet siger, er alle inviteret til at deltage i Copenhagen St. Patrick’s Day Parade.

Begivenheden er et gratis offentligt arrangement, der henvender sig til alle mennesker i alle aldre også børn. Siden 2005 er Copenhagen St. Patrick’s Day Parade blevet en af ​​vores bys årlige traditioner, en festlig eftermiddag for hele familien med musik, dans og grønt optog gennem Københavns gader.

Vær irer for en dag, oplev den særlige irske stemning, inviter venner og familien med til en festlig eftermiddag med live-musik og irsk dans på Rådhuspladsen. Tag noget grønt på og gå med i det grønne festoptog gennem Københavns gader – vi ses d. 17. marts!

Irsk stemning og kultur på Rådhuspladsen

Vi varmer op til paraden kl. 15.30 med forrygende irsk folkemusik med bandet The Early House. På scenen danser også de dygtige elever fra Dark Green School of Irish Dancing og Copenhagen Irish Set Dancers, når de optræder med “Riverdance” eller som dansen rigtigt hedder: Irsk step dans. St. Patrick byder velkommen fra scenen på Rådhuspladsen.

St. Patrick’s Day på Rådhuspladsen er for hele familien og børnene kan gratis få lavet særlig St. Patrick’s Day ansigtsmaling mellem kl. 15.00 og 17.00. Og mangler du noget grønt til paraden, er der grønne hatte, med mere til salg.

Allerede fra kl. 13.00 kan du nyde en irsk kaffe med Tullamore Dew eller specialøl fra det lokale irske bryggeri O’Hara’s Craft Beers i Carlow, der har stor fokus på miljøvenlig og bæredygtig produktion. Man kan også få te, varm kakao eller en af de flot pyntede St. Patrick’s Day cookies.

Det grønne optog

Alle er velkommen til at deltage i paraden – det eneste krav er at bære noget grønt: en hat, en paraply, et tørklæde, en grøn gren, grønt hår… Kun fantasien sætter grænser. Tag familie og venner med under armen og kom og vær med.

Paraden, der starter kl. 17.00, føres an af St. Patrick og samler os i international ånd. Vi går i optog gennem Københavns gader iklædt noget grønt og hilser på de mange tilskuere, som hvert år er med at gøre begivenheden til en festdag.

I optoget optræder et paradeband, et bodhrán-orkester med irske håndtrommer, Dark Green School of Irish Dancing samt de imponerende irske ulvehunde.

Paraderute: Rådhuspladsen – Vester Voldgade – Vestergade – Gammel Torv – Nytorv – Rådhusstræde – Stormgade – Vester Voldgade – Rådhuspladsen.

(Det er ikke tilladt at medbringe alkohol i paraden)