St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day

 ”Everyone is Irish on St. Patrick’s Day!”

D. 17. marts fejrer vi St. Patrick’s Day, irernes nationaldag, sammen med millioner af mennesker verden over. Som mottoet siger, er alle inviteret til at deltage i Copenhagen St. Patrick’s Day Parade.

Begivenheden er et gratis offentligt arrangement, der henvender sig til alle mennesker i alle aldre også børn. Siden 2005 er Copenhagen St. Patrick’s Day Parade blevet en af ​​vores bys årlige traditioner, en festlig eftermiddag for hele familien med musik, dans og grønt optog gennem Københavns gader.

 

Copenhagen St. Patrick’s Day Parade på Rådhuspladsen

Irsk stemning og kultur på Rådhuspladsen

Irland er et lille land. Men dets nationaldag, St. Patrick’s Day, er blevet en stor international festdag, der hvert år fejres verden over. Kom og oplev hvorfor, når folk af alle nationaliteter samles i dagens anledning på Rådhuspladsen. St. Patrick’s Day i København har været savnet og vi er begejstrede for det store engagement fra alle involverede, der med kort varsel gør arrangementet til en realitet. Som noget nyt i år bliver det et all-outdoor event på Rådhuspladsen, med udendørsboder, der erstatter det store aktivitetstelt fra forrige år.  Så husk evt. (grøn) paraply.

Vi varmer op til paraden kl. 15.30 med forrygende irsk folkemusik med bandet The Early House.  På scenen danser også de dygtige elever fra Dark Green School of Irish Dancing, når de optræder med ”Riverdance” eller som dansen rigtigt hedder: Irsk step dans.
Her i 2022 vil det være den folkekære performer Tom McEwan der som St. Patrick byder velkommen på fra scenen på Rådhuspladsen.

St. Patrick’s Day på Rådhuspladsen er for hele familien og børnene kan gratis få lavet særlig St. Patrick’s Day ansigtsmaling mellem kl. 15.00 og 17.00. Mangler du noget grønt til paraden er der grønne hatte, rosetter, med mere til salg.Nyd den irske stemning allerede fra kl. 13.00 på Rådhuspladsen. Her åbner vi nemlig boderne så du kan få varmen med en Irish Coffee fra Tullamore Dew, varm kakao eller en af de flot pyntede St. Patrick’s Day cookies. Man kan også prøve en af de irske øl fra det lokale bryggeri O’Hara’s Craft Beers i Carlow, Irland, der har stor fokus på miljøvenlig og bæredygtig produktion.

Det grønne optog

Alle er velkommen til at deltage i paraden – det eneste krav er at bære noget grønt: en hat, en paraply, et tørklæde, en grøn gren, grønt hår… Kun fantasien sætter grænser. Tag familie og venner med under armen og kom og vær med.

Paraden, der starter kl. 17.00, føres an af St. Patrick og samler os i international ånd. Vi går i optog gennem Københavns gader iklædt noget grønt og hilser på de mange tilskuere, som hvert år er med at gøre begivenheden til en festdag.

I optoget optræder Copenhagen Showband, et bodhrán-orkester med irske håndtrommer, Dark Green School of Irish Dancing samt de imponerende irske ulvehunde.

Paraderute: Rådhuspladsen – Vester Voldgade – Vestergade – Gammel Torv – Nytorv – Rådhusstræde – Stormgade – Vester Voldgade – Rådhuspladsen.

(Det er ikke tilladt at medbringe alkohol i paraden)

Vær irer for en dag, oplev den særlige irske stemning, inviter venner og familien med til en festlig eftermiddag med live-musik og irsk dans på Rådhuspladsen. Tag noget grønt på og gå med i det grønne festoptog gennem Københavns gader – vi ses d. 17. marts!