Copenhagen St. Patrick’s Day Parade på Rådhuspladsen 2023

Copenhagen St. Patrick’s Day Parade på Rådhuspladsen 2023

På open-airscenen kan du opleve et  forrygende program med irsk folkemusik og dans præsenteret af selveste St. Patrick.

Det er bandet The Early House der spiller irsk folkemusik med høj energi og masser af swing. Bandet består af  balladesanger Colm Doyle, Paddy Lawless på fiddle, Lars Nilsson på harmonika Daniel Johansson på bouzouki.

Siden Irland præsenterede hele verden for showet Riverdance som værter i Eurovision Song Contest i 1997 har dansestilen bredt sig og blevet populær  langt udeover Irlands grænser. Her i Danmark er det  Dark Green School of Irish Dancing, der underviser i irsk dans og optræder på scenen på Rådhuspladsen. Copenhagen Irish Set Dancers er også på scenen med  traditionel stepdans  kaldet ”sean nós” der er gælisk for ”old style. De er en forening  i København der udenover sean nós,  dyrker den irske kvadrilledans..  

Ian Burns, skuespiller og instruktør i det engelskspogede teaterkompagni That Theatre, er indtil 25. februar  aktuel med forestillingen Same Shit, Different Planet skrevet af irske Fergal O’Byrne. Det er Ian Burns, der i rollen som  St. Patrick, er MC og går forest i paraden den 17. marts.