St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day

 ”Everyone is Irish on St. Patrick’s Day!”

D. 17. marts fejrer vi St. Patrick’s Day, irernes nationaldag, sammen med millioner af mennesker verden over. Som mottoet siger, er alle inviteret til at deltage i Copenhagen St. Patrick’s Day Parade.

Begivenheden er et gratis offentligt arrangement, der henvender sig til alle mennesker i alle aldre også børn. Siden 2005 er Copenhagen St. Patrick’s Day Parade blevet en af ​​vores bys årlige traditioner, en festlig eftermiddag for hele familien med musik, dans og grønt optog gennem Københavns gader.

 

Copenhagen St. Patrick’s Day Parade på Rådhuspladsen

Vi varmer op på Rådhuspladsen, i hjertet af byen, med irsk musik, sang og dans. Hvert år får vi besøg af nogle af Danmarks bedste musikere, sangere og dansere indenfor den traditionelle irske folkemusik. Irsk folkemusik er kendt over hele verden og er en levende del af den irske kultur og historie.

De danseglade elever fra Dark Green School of Irish Dancing optræder med ”Riverdance” eller som dansen rigtigt hedder: Irsk step dans, og Copenhagen Irish Set Dancers underholder med den tempofyldte irske folkedans.

Mens børnene får en gratis ansigtsmaling kan forældrene hente en kop kakao og nyde en Irish Coffee eller måske en af O’Hara’s craft beers i vores café. Mangler du noget grønt til paraden har vi et stort udvalg af grønne hatte, rosetter, parykker med mere til salg i vores udklædningsbod på Rådhuspladsen.

St_patricks_Day_02   St_patricks_Day_24

Det grønne optog

Paraden løb af stablen første gang d. 17. marts 2005 og siden har mange kulturelle grupper og foreninger medvirket til at gøre det grønne optog festligt.  Frederiksberg Garden med parademusik, Irsk Ulvehunde Klub med verdens højeste hunderace, Heather Pipes and Drums og Gordon Pipes and Drums med sækkepipeorkester, Bodhrán orkester med en den traditionelle irske tromme, Dark Green School of Irish Dancing med deres irske dansere.

Paraden føres an af Sankt Patrick og samler udover irere og danskere alle mulige nationalitet. Vi går i optog gennem Københavns gader iklædt noget grønt og hilser på de mange tilskuere, som hvert år er med at gøre begivenheden til en festdag.

Vær irer for en dag, oplev den særlige irske stemning, inviter venner og familien med til en festlig eftermiddag med live-musik og irsk dans på Rådhuspladsen. Tag noget grønt på og gå med i det grønne festoptog gennem Københavns gader – vi ses d. 17. marts!